Тити призна: Сираков ще реши дали ще съм в Левски

Ако аз бях взел акциите, той щеше да е в моя екип, призна баскетболният спец

Спорт
16:19 - 22 Май 2020
1718
Тити призна: Сираков ще реши дали ще съм в Левски

Баскетболният специалист - Константин Папазов, коментира последните събития от "Герена". Васил Божков официално заяви, че ще предаде акциите на Наско Сираков, а според Тити това е възможно най-добрият вариант за бъдещето на "сините". Папазов призна, че Наско Сираков е щял да бъде с него при евентуално взимане на акциите от баскетболния треньор, но дванайсетте дни забавяне за новия развой си струват напълно.

"Господ, съдбата и всички, които помогнаха да се стигне дотук, сътвориха най-доброто, което можеше да се случи на Левски. Да си съвсем близо до края, до безпътицата и да се спасиш - това го може само Левски", заяви пред Гонг Папазов.

​"Аз не смятам, че почва трудният път. Почва отговорният път. Пътят, по който Наско Сираков, с постъпките си, ще спечели на 100% доверието на хората, които го последваха. А тези, които все още се съмняват в доброто бъдеще на Левски, съм убеден, че също ще бъдат част от тази огромна "синя" любов и подкрепа, от която има нужда Наско Сираков, за да реализира всичко най-добро за този клуб", допълни баскетбоният треньор.

"Дали ще бъда в клуба, това може да бъде решение само и единствено на новия носител на акциите, може да питате него по тази тема. От първия ден той е запознат с всички мои действия. Той щеше да бъде 100% заедно с мен и при другото обстоятелство. Смятам, че си е заслужавало 12-те дни забавяне от това акциите да попаднат в него, вместо в мен. Това е далеч по-смислено и съм убеден, че няма по-подходяща фигура от Наско Сираков. Това просто е най-добрият вариант, със сигурност. В 106-годишната история на Левски са минали много именити личности, има една, която винаги ще бъде най-голямата звезда на небето - Георги Аспарухов. След това, без да засягам никого, защото има много добри футболисти и легенди, но има един, който след Гунди, който със своята харизматичност присъства в съзнанието на левскарите и това е Наско Сираков. Само той може да поведе тази "синя" общност и съм убеден в качествата му. Както вярвам на очите си, така вярвам в неговите качества. Знам, че той е осъзнал, че пътят на новия Левски трябва да бъде различен от извървения досега", каза още Тити Папазов.

"В историята си Левски е спечелил наименованието "отбор на народа". За да бъде един отбор на народа, трябва народът да има своето огромно присъствие в управлението на този клуб. И аз смятам, че за да успее Наско Сираков, трябва да има изключителен кредит от страна на всички "сини" любящи сърца. Точно сега и точно днес те трябва да покажат своята подкрепа като изкупят не един, а два пъти стадиона. 34 хиляди продадени билета имат своята финансова стойност на 340 хиляди лева, но той има стойност за историята. За това, че феновете, които са били част от миналото, сега ще помогнат да се случи бъдещето. Ще се обърна към всеки един левскар и ще кажа, че именно те са в основата на днешния успех. Те показаха на цяла България, а и на целия свят, че когато силно обичаш, можеш да постигнеш непреодолими висоти. Левски беше много близо до края, а сега е близо до своите огромни успехи, които съдбата му е отредила. Левски е вечен. Той не оцелява, той успява", завърши той.