Тобиас Хайнц: Нямам проблеми с хазарта и алкохола

Стамен Белчев ще донесе нова енергия в ЦСКА, заяви норвежкият футболист на армейците

Спорт
16:59 - 15 Април 2024
1877
Тобиас Хайнц: Нямам проблеми с хазарта и алкохола

"За мен беше странно как след такава хубава победа срещу Левски, ние загубихме от Пирин. Обяснявам си го с това, че когато играем силно срещу някой силен отбор, след това настъпва спад и губим от по-малък отбор", заяви плеймейкърът на ЦСКА Тобиас Хайнц.

Норвежецът беше избран за Играч №1 на 28-ия кръг в българското първенство, в който той вкара единия от головете за „армейците“ при победата с 2:0 над Левски в голямото дерби на българския футбол.

"За съжаление се стигна до раздяла с треньора, при когото имахме и загуби, но постигнахме и някои много добри резултати. Съжалявам за раздялата с Нестор, но от днес започва ново начало за нас с новия треньор“, заяви норвежецът след награждаването.

"Наистина ситуацията за нас е трудна предвид това, че Лудогорец се намира на толкова точки пред нас. Въпреки това, ние не сме загубили желание за игра. Ще се стремим да играем добре. Във футбола се печелят и губят точки, надявам се да спечелим повече точки от Лудогорец, като не се знае какво ще се случи в плейофите", каза той за преследването на лидера Лудогорец.

Хайнц коментира и назначаването на Стамен Белчев за нов старши треньор на мястото на Нестор Ел Маестро: "Не го познавам добре, знам само, че е треньор на втория отбор и че някои играчи са работили с него при предишния му престой. Ще видим какви ще бъдат изискванията му към нас, защото предстоят важни мачове и ще трябва да постигнем добри резултати".

"Не играх в последния мач срещу Ботев Пловдив, когато победихме с 4:0, което беше изненадващ резултат. Те имат силни футболисти и няма да ни бъде лесно. Има огромна разлика между това да играем вкъщи и на техен терен. Няма да ги подценяваме. Ние ги уважаваме, но ние сме ЦСКА и вярвам, че ще успеем да ги отстраним и да се класираме на финала", каза футболистът на ЦСКА за предстоящите полуфинали за Купата срещу Ботев Пловдив.

Той говори и за предстоящите мачове пред ЦСКА: „Да, сега имаме нов треньор, но групата от футболисти си остава. Със сигурност ще ни трябва време, за да свикнем с треньора, както и той с нас. Още днес видях, че има нова енергия в отбора. Когато идва нов треньор, той носи нова енергия на отбора и смятам, че това ще се случи и сега“.

„Знам за кой период говорите. Трудно ми е да обясня защо формата ми спадна, защото не промених нищо в своето ежедневие и начин на живот с тренировките. Може би просто имах проблем с ритъма си на игра, но треньорът вярваше в мен и успях да изляза от трудната ситуация. Аз знам какво мога и искам да дам на отбора, но има такива моменти“, каза халфът за трудностите с екипа на ЦСКА, които имаше преди време.

Тобиас Хайнц говори и за твърденията, че има проблеми с хазарта: „Да, чух за това. Говорих с треньора, с клуба. Това е много крайно твърдение, защото аз нямам такъв проблем. Фокусиран съм върху своя начин на живот и не знам защо някои хора биха говорили за това“.

„Не, защото мотивацията ми да играя добре винаги е налице. Новият треньор няма да повлияе на мотивацията ми, защото аз винаги имам мотивация да играя. Показах, че съм добър футболист за това първенство и ще се опитам да продължа по същия начин“, допълни Хайнц.

Той говори и за аклиматизацията на последния нов норвежец в отбора - Улаус Скаршем: „Върви добре, той е щастлив, ние сме щастливи. Скаршем играе добре и ние се радваме, че е при нас, като трябва да кажа, че опитвам да помагам на Скаршем така, както Линдсет ми помагаше, когато аз пристигнах в отбора“.

„Със сигурност пристигането на трима норвежци в един отбор в рамките на година и половина привлича вниманието в Норвегия“, завърши Хайнц относно норвежката колония в ЦСКА.