Тодор Батков: Добрата новина е оцеляването на "Левски". Обещаващ ход на Сираков !

Спорт
13:05 - 24 Май 2021
2249
Тодор Батков: Добрата новина е оцеляването на "Левски". Обещаващ ход на Сираков!

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков, който присъства на празника по повод 107-ата годишнина от основаването на клуба и обявяването на голямата новина за бъдещето от Наско Сираков отличи две добри новини в черните дни за "сините" и декларира пълната си вяра в Сираков.

"Доволен съм от едно - че любовта на бългаския народ към "Левски" получи още едно потвърждение в тази изключително тежка година със сътресения в клуба, епидемии, карантини. Втората добра новина е, че клубът оцелява - въпреки проблемите, въпреки тоталната разправа с предишния собственик. Спортно-технически не мога да съм доволен. Но това, което Сираков съобщи - аз не съм в течение на това нещо, но звучи много логично и много обещаващо", каза Тодор Батков.

"За да върви един отбор, освен народната любов, в съвременните условия трябва да има и сериозна финансова подкрепа. Това, което каза Наско, означава, че второто условие ще бъде налице", добави адвокатът.

Относно предстоящото финализиране на сделката, бъдещето и евентуалната концепция за развитие Батков заяви: "Дай боже да стане. Трябва да се харчи разумно, трябва да се мисли преди да се възприеме концепция за спортно-техническата част.

Тази година отново показа, че с наемници, както ги нарече Ники Михайлов, няма да стане. Трябва да се заложи на ядро от наши футболисти,  продукт на нашата школа, по-млади и не толкова млади, като тези, които сега получиха поле за изява - братята Цоневи, като сина на Йорданка Донкова (Живко Атанасов - б.р.). Естествено без чуждестранни футболисти не става, но те трябва да са доказани и да са по-добри от момчетата от България. Нещо като модела от 2003, 2004, 2005 година. Аз имам пълно доверие на Сираков. Надявам се, че нещата ще бъдат наред."

Като човек, участвал в придобиване на акциите на клуба, той бе попитан и за самата процедура. "Процесът въобще не е дълъг, зависи при какви условия. Когато аз придобих "Левски", всичко стана за 30 секунди. Акциите бяха тук, те бяха мои дефакто, но съобщихме на публиката, че акциите преминават при мен и изплатих номинала на г-н Чорни, за да може формално всичко да е изправно. В случая това, за което говори Сираков, предполага доста по-сложна юридическа схема", каза Батков.