Тодор Янчев поема ЦСКА 1948, Анатоли Нанков отказал

Спорт
11:22 - 12 Декември 2022
1883
Тодор Янчев поема ЦСКА 1948, Анатоли Нанков отказал

Легендарният полузащитник на ЦСКА Тодор Янчев ще поеме ЦСКА 1948, като се очаква в най-скоро време "червените" да обявят назначението. Както е известно, преди няколко дни столичният клуб се раздели с Любослав Пенев, а малко след това се появи информацията, че именно Янчев е сред основните кандидати за наследник на Ел Голеадор.

Любопитно е, че в началото на месеца бившият армейски капитан беше обявен за старши треньор на Спортист (Своге), но престоят му при "шоколадите" продължи само няколко дни. Вчера Янчев се е срещнал с финансовия благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов и вече всичко между двете страни изглежда уточнено.

По всяка вероятност досегашният наставник на дублиращия отбор на "червените" Валентин Илиев ще се раздели с клуба, като за момента не е ясно кой ще заеме позицията му.

Анатоли Нанков е отказал предложение да започне работа във ФК ЦСКА 1948, разкрива "Тема Спорт". Той е трябвало да влезе в щаба на Тодор Янчев.

Нанков е преценил, че на този етап не желае да работи във ФК ЦСКА 1948. Толята е получил покана да заеме мястото на Янчев в Спортист (Своге), където е трябвало да стане старши-треньор.

"Да, така е. Отказах на ЦСКА 1948", лаконичен бе Нанков пред "Тема Спорт", но не пожела да каже нищо повече.

Както е известно, бившият футболист на ЦСКА доскоро бе част от щаба на Стойчо Младенов. Двамата са работили заедно в Казахстан, Египет и ЦСКА. С тях в щаба през годините е бил и Тодор Янчев. След отказа на Нанков, ръководството на столичани е прибягнало до варианта с Неделчо Матушев.