Тодор Янчев: Живеем с идеята да играем финал

Спорт
11:43 - 25 Април 2023
899
Тодор Янчев: Живеем с идеята да играем финал

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори пред медиите преди първия полуфинален сблъсък за Sesame Купа на България на "червените" срещу Локомотив София.

"На този етап от полуфиналите на Купата няма слаби отбори. И четирите отбора, които сме там, сме заслужили своето място и сме преминали през изпитания. И двата полуфинала очаквам да бъдат оспорвани. По-добрият ще победи. В крайна сметка такъв е регламентът. Предният мач - четвъртфиналът - пък беше в един мач. Готвим се и за двата мача. Приемаме го какъвто е регламентът и гоним целите си", започна Янчев.

"Винаги е хубаво, когато победиш даден съперник. Този мач от първенството е в историята и няма да има нищо общо с тези два сблъсъка. Изобщо не си мислим, че след като сме ги победили с 6:0 ще минем по мед и масло. Всичко зависи от нашия отбор, как ще подходим в утрешния мач и в следващия двубой", каза още Янчев.

"Ивайло Чочев няма да можем да го използваме в предстоящия сблъсък, както него, така и още един двама. Имаме си своите проблеми. Това са неща от футболния живот както на треньора, така и на самите играчи, които преминават през препятствия."

"Локомотив София също иска да играе финал. Ще бъдат трудни и двата мача."

"Когато поех отбора бях наясно какви са целите. Играчите живеят с идеята да играем финал. Достигаме за първи път в историята на клуба до такъв етап за Купата. В първенството сме в тройката и гоним класиране, даващо ни право да играем в евротурнирите. Винаги е хубаво, когато имаш високи цели", добави треньорът.

"Двата мача са изключително важни, независимо дали гостуваме, или сме домакини. Футболистите са наясно, че мачът за първенството е история. Изцяло сме настроени да гледаме предстоящите сблъсъци."

"След като Емил Ценов и Преслав Антонов са взели участие в тези мачове те са доказали, че имат място в първия отбор. Който се представя добре и във втория отбор, се качва нагоре, тези, които пък са част от първия отбор и не се представят добре слизат във втория, докато не върнат формата си. Това е нормален процес."

"Винаги е хубаво да разполагаш с ядро от играчи, които са постигали успехи. Те придават увереност, която се предава на целия отбор. Същевременно когато се стигне до участие в Европа е хубаво да имаш играчи, които са преминали през такива битки. В кариерите винаги остават паметни тези стойностните двубои, които са по-специални", завърши Янчев.