Том Форд пуска часовник, направен от отпадъци

Дизайнерът иска да спаси океаните

Стил
16:18 - 25 Ноември 2020
3500
Том Форд пуска часовник, направен от отпадъци

За да спаси океаните, Том Форд пуска нов часовник, направен от 100 процента пластмасови отпадъци и предлага награда от 1 милион долара за устойчиви иновации. Тук той ни обяснява защо проектирането на продукти, които ще продължат цял ​​живот, може да бъде ключът към екологично съзнателно поведение при покупка.

Статистиката е тревожна: Повече от осем милиона тона пластмаса попадат в океаните всяка година - това е еквивалентно на камион за боклук, пълен с пластмаса, който се изхвърля в морето всяка минута. През 2050 г. в океаните ще има повече пластмаса, отколкото риба. „Един от най-големите проблеми, с които се сблъскваме, е замърсяването на океана “, казва Том Форд . "Ако умрат, ще имаме големи неприятности."

Така дизайнерът поема юздите в свои ръце: току-що пусна нов часовник, който е направен на 100 процента от морска пластмаса; той обяви и наградата за пластмасови иновации на Том Форд. Наградата, на стойност 1 милион щатски долара (около 840 000 евро), отива за иноватора, който разработва мащабируема алтернатива на тънкослойната пластмаса - материалът, от който се правят поли торбички. Цифрите са още по-ужасяващи: до пет трилиона от тези найлонови торбички се използват всяка година и веднага се изхвърлят.

Форд вижда този часовник като първия от многото, изработен от морска пластмаса.  "Материалът не се чувства като компромис. Невероятно издръжлив е. Изработен е красиво. И на него пише" Ocean Plastic ". Можете да го видите на ръката си и да си помислите:" Уау, можете да направите страхотни неща от океанска пластмаса. "