Тома Белев и комшиите му излизат на пртоест срещу изсичането на дърветата

На София не и върви на визионери - на една улица в центъра искат да намалят трафика, на друга - да го увеличат, разгневи се природозащитникът

Новини
10:00 - 13 Юли 2024
3978
Тома Белев и комшиите му излизат на пртоест срещу изсичането на дърветата

Природозащитникът Тома Белев се закани с гневен пост във Фейсбук, че е готов заедно със съседите си от улица "Опълченска" в София да излязат на протест. Причината - намеренията на Столичната община да изсече дърветата в района и на тяхно място да разширят пътния участък. Ето какво написа той:

До вторник още можете да видите тези дървета по Опълченска, после ще бъдат отсечени. Ще бъдат отсечени и дърветата от парка при църквата Св. Николай. Ще бъдат отсечени за да се направят две нови платна на Опълченска. И да запазят същевременно къщата Георги Димитров. Нея пък я ремонтираха (докато музея на Иван Лазаров на Васил Левски се руши)

Напълно безсмислено и безполезно отсичане на поредните улични дървета.
На София не и върви на визионери - на една улица в центъра искат да намалят трафика, на друга - да го увеличат. Без да мислят за живеещите край Опълченска и в квартала. Ако някой от управниците не е разбрал - не искаме допълнителен трафик в квартала. И с този ни е достатъчно прашно (защото не миете често улиците).

Аз лично не искам да премахвате нови дървета от парка за да минават автомобили.(Защото само сечете в него, а не засаждате). Впрочем днеска три дървета на Симеон ги окълцаха на глава ( скъсайте им дипломите на тези озеленители, ако ги имат).

И си признавам - за да може Трейс да си осигури поредната печалба хич не ми се губят улични дървета и парково пространство и съм готов да затварям улици.

">