Тома Биков пред Lupa.bg: Даниел Митов ще е добър външен министър

Президентът Радев все още не е издал указ за рокадите в служебния кабинет

Новини
15:30 - 17 Април 2024
1940
Тома Биков пред Lupa.bg: Даниел Митов ще е добър външен министър

По повод планираните спешни рокади в новия служебен кабинет, все още не е ясно дали настоящият министър Стефан Димитров ще сдаде поста на острието на ГЕРБ във външната политика - Даниел Митов. Очаква се развръзката и в земеделското министерство, където Георги Тахов трябва да смени бившия и настоящ министър Кирил Вътев.

Дали ще има президентски указ по управленските казуси, за да се осъществят промените, още не е ясно. Само се знае, че президентът обмисля ситуацията, както вчера обясни вицепрезидентът Илиана Йотова.

Лаконичен коментар пред Lupa.bg направи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков, с уговорката, че в момента е рано да се говори и анализира.

"Даниел Митов беше добър външен министър и ще бъде добър външен министър", увери депутатът от ГЕРБ.

"Нека да видим какво ще стане и тогава ще коментирам", добави той, като явно визира очакваната реакция от президента Радев.         

Както вече стана ясно, Димитър Главчев предложи смяна - на мястото на Стефан Димитров като министър да влезе зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Вчера пък служебният премиер изненадващо поиска и смяната на министър Кирил Вътев в МЗХ, който е един от четиримата министри, които приеха да останат в служебния кабинет.