Тома Биков: Сценарият на Радев е да сформира коалиция между БСП и Христо Иванов

Смяната на Николина Ангелкова с Марияна Николова, която е от квотата на НФСБ, била по настояване на патриотите

Новини
09:02 - 24 Юли 2020
2237
Тома Биков: Сценарият на Радев е да сформира коалиция между БСП и Христо Иванов

Сценарият, който се опитва Радев да реализира, е под неговата егида да се сформира коалиция с водещата роля БСП и с фактори, на пръв поглед несъвместими, като Христо Иванов и "Демократична България".

Това коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ , а поводът са рокадите в кабинета, протестите и продължаващите призиви за метежи от страна на държавния глава Румен Радев.

По думите му това управление под маската на конституционната реформа, която обаче би могла да се осъществи и чрез разговори с ГЕРБ. Според него обаче към тази коалиция можело да се добави и ДПС,които заедно с "Демократична България" взаимно си помпали електоралната подкрепа.

Иначе в началото на разговора той даде да се разбере, недвусмислено, че смяната на Николина Ангелкова с Марияна Николова, която е от квотата на НФСБ, всъщност е по настояване именно на патриотите.

На въпрос не се ли закъсня с рокадите,в  това число и на финансовия министър Владислав Горанов, и влизането в ERM 2 ли е било причината, Биков отговори:

"Фактът, че в един много сложен процес като влизане в Чакалнята на Еврозоната нямаше как да си позволим да правим промени в кабинета. Всички мотиви са валидни.". По думите му тяхната политическа цел била е да покажат, че правителството е с премиер Бойко Борисов и той взима решенията – за структурата  и за политиките, а не ДПС или Пеевски или пък други конспирации.