Тома Биков: В българските болници хиляди хора получават нужната помощ

Новини
08:50 - 25 Ноември 2020
1228
Тома Биков: В българските болници хиляди хора получават нужната помощ

„Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че ние имаме по-нисък здравен статус по редица причини. От здравословен начин на живот до липса на профилактика. Вероятно и тези фактори имат принос към високата смъртност в страната. Трябва да отбележим, че здравната система работи. В българските болници се намират хиляди хора и те получават нужната помощ“, това заяви в NOVA“ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Твърдя, че българите просто сме по-болни хора. Ние гледаме показатели и предупреждаваме непрестанно, че вирусът е опасен. Властта прави всичко заедно с хората. Тя не може да направи нищо сама“, добави Биков.

Депутатът отбеляза, че страната ни се е намирала на първо място по смъртност и преди пандемията от коронавирус. Според него хората изпадат в две изключително притеснителни състояния - безотговорност и паника.
Важен факт е, че цяло лято българското общество е било демобилизирано в битката със заразата.

„Има и конкретни хора, които го направиха. Това са тези, които твърдяха, че има диктатура, че маските са, за да мълчим и тези, които твърдяха, че ген. Мутафчийски ги е лъгал“, добави Биков.