Томас Мюлер се сбогува с феновете на Германия

Спорт
14:24 - 15 Юли 2024
1144
Томас Мюлер се сбогува с феновете на Германия

Германецът Томас Мюлер сложи край на кариерата си с нациолния отбор след Евро 2024. В емоционално видео той се раздели в феновете на тима, като не пропусна да им благодари и да подчертае, че вече е един от тях. Той направи обръщението от терена на баварския отбор ТСФ Пел, където е започнал да тренира, като едва 4-годишно дете.

"Приятели, всичко започна на този терен, когато бях дете. Така се роди моята любов към играта. След повече от 14 години и 131 международни мача реших да прекратя кариерата си в националния отбор на Германия. С това видео бих искал да благодаря на всички фенове и сподвижници, които ме подкрепиха в тима на Германия.

Имахме много геройски победи, както и тежки поражения, хубави моменти и разочарования. Играл съм срещу най-добрите футболисти в света, имал съм фантастични съотборници. Имали сме незабравими моменти, станахме световни шампиони в Бразилия.

Празнували сме заедно, плакали сме също заедно, но винаги ме е изпълвала гордост да нося националния екип. Благодарен съм на феновете на националния отбор, които винаги са ни подкрепяли. Благодаря за подкрепата през всички тези години. Сега ще стискам палци на отбора и ще бъда на трибуните като фен за Световното първенство през 2026! Довиждане!", каза той, облечен в националната фланелка на Германия със своя номер 13.