Томаш: ЦСКА трябва да атакува и да пресира!

Селекция се прави с години напред, не за един трансферен прозорец, заяви наставникът на армейците

Спорт
11:40 - 13 Септември 2024 (обновена)
559
Томаш: ЦСКА трябва да атакува и да пресира!

"Аз съм вкъщи. Където съм израснал и работил. За мен е чест и привилегия. Аз и екипът ми няма да спрем пред нищо. Знаем какво представлява ЦСКА, знаем в каква ситуация е ЦСКА в момента", заяви Александър Томаш при официалното му представяне.

Той и неговият екип заявиха, че ще работят здраво.

"Моментното състояние не ни притеснява. Идеята е ЦСКА да бъде на върха“, каза още Томаш.

„Аз си лягам с чисто сърце и съвест всяка вечер. Дали е кофти ситуация за ЦСКА ли? Ако не беше, нямаше да сме ние. Накрая мисля, че ще бъде по-сладко“.

„Много неща трябва и ще се променят в ЦСКА. С нас или без нас, ЦСКА ще е, където трябва! Ние няма да се връщаме назад и да се оправдаваме“.

„ЦСКА трябва и ще бъде семейство. Ще имаме и трудни, и хубави моменти“.

Относно проблемите в ЦСКА, треньорът каза: „От първия ден, в който влязох в съблекалнята и след първия мач, го казах.

Намерили сме къде е проблемът, но той ще остане вътре. Много неща ще се променят и трябва да се променят в ЦСКА.

Знам колко е важна селекцията, колко е важна подготовката, няма да говоря за това, няма да се оправдавам с колега преди мен. Това, което е ЦСКА днес, е благодарение на вчера, това, което е ЦСКА утре, е благодарение на днес“.

„В ЦСКА няма време. Ние ще вадим с голи ръце кестени, ние обичаме това, това е нашата професия, това е нашият живот!“, категоричен е специлистът.

„Новопривличените в ЦСКА са с моето „да“. Ще остане тайна кой е играчът, привлечен по мое желание“.

„С всички футболисти, шестимата, които бяха привлечени, имах разговори по телефона. С Лиъм Купър имах няколко разговора на камера. Където и да съм бил, дори един футболист да не е уау, за мен е важно да има характер. В ЦСКА трябват войници. Аз знам какво е на Панчарево, знаем какво е между бунгалата да обикаляш и да не смееш да погледнеш старши треньора в очите“.

Томаш бе категоричен, че Купър е в отлична форма, но за него всичко в България е ново и ще му е необходимо време за адаптация.

„Ако трябва няма да спим, ще живеем на Панчарево, докато направим ЦСКА отбор страшилище в българския футбол, отбор, който всяка една година да играе в Европа“.

Томаш изтъкна важната роля на Христо Колев в екипа, а преди това благодари на Костантин Мирчев и Тодор Кючуков

„Единственото останало от ЦСКА е публиката. Всичко останало се претопи. Единственото нещо, което ще ме остави в клуба, са резултати. Не си мислете, че ще се заигравам с публиката, за да трупап дивиденти“.

Старши треньорът на 31-кратните шампиони поясни, че във всеки един мач капитанът на отбора ще е различен, докато се реши кой да бъде за постоянно, в зависимост от показаните лидерски качества.

„Още докато бях треньор на Локомотив Пловдив, имах неофициален разговор с г-н Филипов. На втория въпрос – Мирчев страшно много ме ръчка за младите, за юношите.

Няма работник в клуба, който да знае по-добре от него имената на юношите. Аз никога не съм имал големи качества като футболист, но имах характер и сърце. При българин и чужденец на едно ниво, българинът е с предимство“.

„За мен ЦСКА трябва да атакува, ЦСКА трябва да пресира. Това е ЦСКА“.

„За всеки един мач се подготвям. За мача срещу ЦСКА се подготвях много. При първия мач с Лудогорец, видях нещо уау, никой български отбор не бях виждал да пресира така. Във втория мач видях проблеми“.

„Във всеки един мач ЦСКА излиза за победа. Как и по какъв начин, няма значение. Това е наша работа. Досега сме налагали стил и начин на игра. Сега първото нещо е резултатът. Но резултатът е следствие, не е фактор. Работата е фактор. Ако трябва ще спим в домовете на футболистите, за да осмислят какво искаме от тях“.