Томи Пол триумфира в Далас

На финала американецът срази сънародника си Маркос Гирон

Спорт
11:27 - 12 Февруари 2024
1448
Томи Пол триумфира в Далас

Световният №15 в ранглистата на ATP Томи Пол оправда очакванията, че е фаворит и спечели титлата на турнира по тенис ATP 250 Dallas Open в ожесточен финал срещу Маркос Гирон. Американските фенове на тениса бяха възнаградени с интензивен мач между двама местни, като Пол в крайна сметка излезе победител със 7:6 (3), 5:7, 6:3.

Томи Пол показа, че се намира в отлична форма и по-рано в турнира, когато отстрани Бен Шелтън, а сега беше на своя Гирон също имаше основание за самочувствие, след като по пътя до финала отстрани трима поставени в основната схема.

В първия сет Томи Пол поведе рано с 3:1, като в първите четири гейма не даде нито една точка за пробив на противника. Но Маркос Гирон запази самообладание и поведе с 4:3, взимайки следващите три гейма. След това и двамата запазиха сервиса си и стигнаха до тайбрек, последователността на Пол в сервирането и осигуряването на два мини-пробива му позволи да вземе сета със 7:6(3).

Във втория сет Гирон запази самообладание и държа равенството до 4:4, след което издържа едно подаване с шест равенства, а после проби за 6:5. Третият сет Пол поведе с 3:0 и въпреки решимостта на Гирон да се върне в мача, не позволи да се стигне до обрат, пресичайки всякакви опити на опонента си.

Тази титла е втора в кариерата на Пол, след като преди това остана втори на Откритото първенство на Мексико, както и на турнира в Ийстбърн.