Томислав Д.: Партиите свенливо намигват на ГЕРБ за кабинет

Политиката у нас прилича на детска ясла с черковни сюжети, намери аналогия бившият вице

Новини
10:39 - 12 Ноември 2022
2797
Томислав Д.: Партиите свенливо намигват на ГЕРБ за кабинет

Има поводи за оптимизъм за правителство. Тази позиция изрази пред БиТиВи Томислав Дончев. Проблем според него продължава да е политическия егоизъм, но пък и в ГЕРБ продължават също да са доволни, че осмисляли съществуването на другите партии, които са против тях, нямали обаче неконтролируема любов към останалите.

Политиката у нас приличала на детска ясла с черковни сюжети, според Дончев.

Иначе всички варианти за кабинет са възможни. Трябва да бъдем нестандартни, каза депутатът. България трябва да има правителство, допълни Дончев като подчерта, че ГЕРБ щели да направят компромис да подкрепят ПП въпреки ареста на Бойко Борисов.

Свенливо намигване виждат обаче от ГЕРБ от страна на останалите партии за подкрепа за кабинет, а те искат ясно заявено искане за такава подкрепа. Политиците трябва да си говорят, каза още депутатът. Възможен формат за управление е кабинет на малцинството с подкрепа.

Герберите не се притесняват от обединение между ПП и ДБ за местните избори, след като вчера лидерът Бойко Борисов обяви, че в три ключови града - София, Пловдив и Бургас - партията няма да излезе със старите си номинации, въпреки че и трите настоящи кметове са знакови лица за нея.