Томислав Дончев няма да наследи Цв. Цв . начело на предизборния щаб на ГЕРБ

Вицето отказа да коментира изказванията на Сергей Станишев по адрес на Бойко Борисов

Новини
14:59 - 05 Юли 2019
1993
Томислав Дончев няма да наследи Цв. Цв. начело на предизборния щаб на ГЕРБ

Томислав Дончев няма да оглави предизборния щаб на ГЕРБ, заяви самият той пред медиите в кулоарите на парламента по повод предстоящия конгрес на партията в неделя. По думите му подобно задължение "е несъвместимо с функциите, които изпълнява в Министерския съвет".

На форума се очаква лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да направи промени в ръководството след оставката на Цветан Цветанов като зам.-председател на партията и като шеф на предизборния щаб. Самият Борисов още преди седмици подчерта, че занапред ще държи да раздели чисто административните постове в управлението на държавата от партийните, за да е по-ефективна работата.

"Организацията в ГЕРБ е на ниво. Липсата е емоционална категория и всеки трябва да отговаря за себе си", коментира Дончев отсъствието на Цветанов. Дончев анонсира, че в неделя ще бъдат направени промени в партийния устав, с които заместник-председателите на ГЕРБ ще бъдат намалени на на двама, както и анонсираното преди няколко седмици създаване на Комисия по етика.

"Тя ще следи не само за вътрешнопартийната дисциплина, но и всеки член, особено тези на ръководна позиция, да имат поведение в рамките на обществените очаквания“, подчерта Томислав Дончев. Помолен да коментира позицията на БСП, които се разграничиха от изказването на президента на ПЕС Сергей Станишев по отношение на премиера, Дончев отговори: „Сигурно е някаква следизборна абстиненция. В крайна сметка кой е провален и кой е успешен, решават хората на избори, както направиха и на последните избори“.