Томислав Дончев прозря: Основният проблем на управлението е корупцията!

Новини
18:48 - 15 Юни 2022
2884
Томислав Дончев прозря: Основният проблем на управлението е корупцията!

Ние сме в ситуация, когато супергероите свършиха това, което можаха и е време да си заминат обратно. Има много причини за вот на недоверие. Ефектът от промяната го усеща всеки. Има неща, които гражданите не усещат толкова осезаемо, като задлъжнялостта. Само в рамките на този бюджет е планирано дългът да нарасне с 10 млрд. лева. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Най-уязвимите в тази криза са пенсионерите. Ние имахме идея те да се подкрепят, но не цената на заеми. Нашият вариант е по-балансиран, без такава щета върху бюджета. Можехме да попитаме ЕК дали може да се помогне през Плана за възстановяване“, разкри той.

„Мотивите за вота на недоверие са над 12 страници. В тях има само числа и данни от официални източници. Оттук нататък всеки опит за удължаване на живота на кабинета се превръща в мъка за всички. Основният проблем на това управление е корупцията и развращаването на всички системи“, смята Томислав Дончев.

„Първата стъпка да се намери правилният алгоритъм е да се даде шанс на всеки да обясни за какво се бори и какво иска. В последните години разбираме само кой колко мрази другия“, изтъкна той в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

„Няма нова коалиция“, подчерта Дончев, във връзка с поисканата оставка на председателя на НС Никола Минчев. Той уточни, че критиките са демократично право на опозицията. На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепят издигането на Ива Митева като председател на НС, той заяви: „Ще видим“.