Томислав Дончев: Разделихме обществото

Едните не вярват на машини, другите на хартия, заяви зам.-шефът на ГЕРБ

Новини
11:12 - 19 Ноември 2022
2842
Томислав Дончев: Разделихме обществото

"Като резултат от лошото политическо говорене разделихме обществото на две половини - едната не вярва на машините, другата - на хартията", каза зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев по повод промените в Изборния кодекс.

Двете изборни технологии имат недостатъци и предимства, посочи бившият вицепремиер. И обясни, че това важи за всеки начин за гласуване.

"Има партии, които смятат, че гражданите трябва да избират как да гласуват. Друга коалиция няма", отвърна той, запитан дали има хартиена коалиция.

И обясни, че гласуването трябва да е такова, че хората да имат доверие, че гласът им е отчетен правилно, а не е откраднат. Отчете, че и смесеното гласуване има своите недостатъци.

Струвало му се, че като че ли партиите не искат да управляват. Не се ангажира с процентна прогноза колко е вероятно да има редовен кабинет в рамките на това Народно събрание. Но посочи, че трябва да има не някакво, а правителство със солидна подкрепа. Аз съм бил какъв ли не, но за министър-председател или не ми е дошло времето, или е минало, отвърна Дончев, запитан дали би могъл да е кандидатът на ГЕРБ за премиер.

Било много рано за име за кандидат за кмет на София.

"Има една година до местните избори, дотогава има да се случат много неща, каза той пред Нова тв. - Ротации ще има не само в София и Бургас, както обяви лидерът на партията Бойко Борисов".

Дончев обаче не посочи къде.