Томислав Дончев: Вече сме в плен на ниските разходи

Вицепремиерът е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията

Политика
22:03 - 21 Юни 2019
2428
Томислав Дончев: Вече сме в плен на ниските разходи

Преди да се правят политически коментари, трябва да изчакаме КЗК и КЕВР да се произнесат по сделката. Тогава ще дойде ред на политиците, ако има какво да се каже. Това коментира в студиото на "Панорама" вицепремиерът Томислав Дончев по повод сделката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България.

Според Дончев българската икономика в този си вид е ударила тавана, а вече сме в плен на ниските разходи. Корупцията също ерозира потенциала за растеж. Най-голямата ѝ щета идва от това, че подменя усещането за честно състезание, каза вицепремиерът.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, оказва се понякога, че надолу в сложните системи нещата стоят по сложен начин. Трябват ни очите на потребителите, с тайни клиенти, коментира вицепремиерът.

Той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията. Поставен е срок от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

"Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна почивка. Това дразни хората", каза Томислав Дончев. 

По думите му държавата има какво да свърши, особено когато говорим за наука и иновации. Да се ангажира с повече публично финансиране. Но това трябва да е обществен процес, призова Томислав Дончев.