Тонали ще играе срещу Уулвърхемптън

Спорт
16:26 - 27 Октомври 2023
2153
Тонали ще играе срещу Уулвърхемптън

Еди Хау заяви, че има "голям шанс" Сандро Тонали да играе за Нюкасъл срещу Уулвс в събота. Италианският полузащитник е лишен от правото да упражнява всякаква футболна дейност в продължение на 10 месеца, след като бе признат за виновен за нарушаване на правилата за хазарт от Италианската футболна федерация.

Въпреки това ФИФА все още не е подпечатала официално отстраняването, което според Хау оставя Нюкасъл и Тонали "в неизвестност".

"Трудно е, защото все още нямаме официално потвърждение като футболен клуб, така че чухме новината, спекулациите и прочетохме изявлението, но нямаме нищо от италианските власти, така че в момента сме в състояние на неопределеност и чакаме официалното потвърждение", сподели наставникът на "свраките".

Отборът трябва да замине за мача в събота след тренировката в петък, като при сегашното положение се очаква Тонали да бъде част от групата.

Запитан дали 23-годишният футболист може да играе на "Молиню", Хау отговори: "Мисля, че отново има голям шанс той да бъде на разположение за нас. Все още смятам, че има няколко неща, които трябва да се случат, преди да бъде наложена забраната, така че нека да видим", добави Хау.