Тони Кроос каза "Да" на Германия

Халфът на Реал Мадрид ще играе на Евро 2024

Спорт
16:42 - 22 Февруари 2024
1627
Тони Кроос каза "Да" на Германия

Мечтата на хиляди фенове на германския национален отбор за завръщането в Бундестима на Тони Кроос се сбъдна, след като халфът обяви, че отново ще облече бялата фланелка. Идеята е футболистът на Реал Мадрид да играе на Европейското първенство през лятото, на което германците са домакини.

34-годишният футболист, който беше част от шампионския състав от Мондиал 2014, се оттегли от Бундестима след еврофиналите през 2021 година. Заради силната му форма в Реал Мадрид обаче се появиха призиви за завръщането му. Той се присъединява още за идните контроли срещу Франция и Нидерландия през март.

"Хора, отново ще играя за Германия през март. Защо? Защото бях помолен за това от селекционера, защото съм в настроение за това и защото вярвам, че на Европейското първенство нашият тим може да постигне много повече от това, което повечето хора очакват", сподели той.

Кроос има 106 срещи за Маншафта, в които е отбелязал 17 попадения. През настоящия сезон за Реал той е взел участие в 33 двубоя, в които има 7 асистенции и един гол.