Тони Кроос още ближе рани след Евро 2024: Съдията знаеше, че ще трябва да даде дузпа!

Спорт
14:15 - 19 Юли 2024
977
Тони Кроос още ближе рани след Евро 2024: Съдията знаеше, че ще трябва да даде дузпа!

Две седмици след загубения четвъртфинал от Испания на Евро 2024 халфът на Германия Тони Кроос за първи път коментира породилото много дискусии решение на главния съдия Антъни Тейлър да не отсъди дузпа за Бундестима.

Става дума за ситуацията от първото продължение, когато удар на Джамал Мусиала срещна лявата ръка на намиращия се в наказателното поле Марк Кукурея. Реферът от Англия обаче прецени, че според актуалните правила това не е дузпа и съответно не посочи бялата точка.

Ключовото е, че в случая и от ВАР подкрепиха арбитъра за решението му, заради което не последва преразглеждане от страна на Тейлър. Обяснението е, че в случая ръката на защитника е била в естествено положение. Това се случи при резултат 1:1, а по-късно германците допуснаха втори гол и бяха елиминирани.

“Мисля, че съдията беше наясно, че ако беше изгледал повторение на положението, трябваше да отсъди дузпа”, коментира Тони Кроос в подкаста “Einfach mal luppen”, който води със своя брат Феликс.

“По време на самия двубой не успях веднага да разбера какво се случи при тази ситуация, защото не видях ясно положението. Просто не бях с добър изглед към случващото се и не видях, че това е чиста игра с ръка.

Но веднага погледнах към рефера. Той реши, че няма нужда от преразглеждане, а и от ВАР му дадоха да разбере, че това не е необходимо. Струва ми се, че трябваше поне да изгледа повторение”, добави отказалият се от футбола доскорошен национал.

Това бяха първите коментари на бившия ас на Реал Мадрид по темата.

“До днес мълчах, даже не исках да говорим за това и в подкаста. Иначе много се ядосах, когато след срещата видях какво точно се е случило. Така че... нека да го забравим”, отсече Тони Кроос.