Тони Кроос се закани: Спокойно, не приключвам в петък

Ще бъде страхотен мач, предрече националът на Германия

Спорт
11:52 - 04 Юли 2024
990
Тони Кроос се закани: Спокойно, не приключвам в петък

Полузащитникът на Германия - Тони Кроос, говори преди големия сблъсък срещу Испания от 1/4-финалите в петък. Както е известно, бившият халф на Реал Мадрид ще сложи край на кариерата си след края на Евро 2024.

„Дали това е финалната ми пресконференция като футболист? Това ще ми липсва по-малко, отколкото футболът, това е сигурно. Изобщо не съм носталгичен. Не очаквам петък да е последният ми мач, така че предполагам, че всички ще се видим отново“, започна той.

„Вярвам, че сме постигнали определена минимална цел. Не мисля, че може да погледнем назад и да кажем, че това дотук е било катастрофа. Разбира се, ние като отбор си поставихме за цел да спечелим турнира. Мотивацията ни в съблекалнята е да стигнем много по-далеч. Убедени сме, че можем да го направим“, продължи Кроос.

„Изучавахме Испания интензивно. Такива мачове се решават в средата на терена. Който печели двубоите там, винаги има по-голям шанс да спечели мача. Действията по крилата също могат да променят хода на мача. Германия и Испания са два отбора, които искат да владеят топката. От решаващо значение ще бъде как ще действате, когато не разполагате с топката. Но ние сме подготвени“, каза още той.

34-годишният полузащитник бе попитан и за думите на досегашния си съотборник в Реал Мадрид и испански национал Хоселу, който се надява в петък „Ла Фурия“ да пенсионират германеца:

„Това е нормално, те искат да спечелят турнира. Ще направя всичко възможно, за да предотвратя това да се случи. Те са тук, за да спечелят, ние сме тук, за да спечелим. Ще видим какво ще се случи в петък. Познавам го, така че знам как го е мислил. Най-важното е, че те не искаха да ме спират в Мадрид. Те са мои приятели“.

Кроос коментира и думите на бившия германски национал на вратата Йенс Леман, който заяви, че Испания е „младежки и неопитен тим“:

„Не, това не е представително, това е мнение на експерт. Експертите винаги имат малко по-различно мнение. Испания показа, че има опит с Родри, Мората, Начо, Карвахал. Това, което той (Леман) казва, не е вярно. Очакваме една много добра Испания. Те играят добре, но и ние също. Ще бъде страхотен мач“, каза още Кроос.