Тони Кроос: За мен бе гордост да нося фланелката на Германия

Халфът обяви оттеглянето си с много емоционално съобщение до всички свои фенове

Спорт
16:58 - 02 Юли 2021
1320
Тони Кроос: За мен бе гордост да нося фланелката на Германия

Един от основните футболисти на Германия Тони Кроос обяви оттеглянето си от Бундестима. Полузащитникът на Реал Мадрид пусна много емоционално съобщение до всички свои фенове в социалните мрежи.

Кроос обяви, че е искал да завърши кариерата си в представителния отбор с още една титла - тази от Евро 2020, но за съжаление не е успял.

"Играх за Германия в 106 мача. Няма да има друг път. Силно се надявах, и дадох всичко от себе си, за да имам 109 мача и да прибавим още една голяма титла - от Европейското първенство, в края. Взех отдавна решението, че ще се откажа след този турнир. Беше ми ясно от дълго време, че няма да мога да играя на Световното първенство в Катар през 2022 година.

Основната причина е, че искам да се фокусирам върху целите си с Реал Мадрид през следващите няколко години. В допълнение, ще мога да имам почивки, каквито не можех да си позволя за 11 години в националния отбор.

Също така, като съпруг и баща, искам да съм близо до семейството си и трите ми деца. За мен бе голяма чест да нося фланелката на националния отбор толкова дълго време. Правих го с гордост и чест.

Благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха със своите аплодисменти и скандирания. Благодаря и на критиците, които ме мотивираха допълнително.

В края, искам да кажа "Благодаря много" на Йоаким Льов. Той ме направи национален състезател и световен шампион. Той вярваше в мен. Заедно с него написахме една много успешна история. За мен бе чест. Късмет и успех на Ханзи Флик", написа Кроос.