Топ 5 на най-летните коктейли

Мода
16:59 - 02 Август 2019
1905
Топ 5 на най-летните коктейли

За къде сме без студените напитки в горещите летни дни? Представяме ви топ 5 на едни от най-освежаващите и приятни коктейли за лятото:

Куба Либре

Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима. Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, пълна с лед, е перфектен начин да се справите с жегата.

Маргарита

Почитатели ли сте на текилата? През 1938 година Карлос Херера е направил коктейла точно като за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.

Космополитън

Всички се сещат веднага за „Сексът и градът“, но има много различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои е бил създаден в Сан Франциско, според други в бар в Манхатън, а нюйоркчани твърдят, че техния град е родното място на коктейла. Може би никога няма да разберем.

Мохито

Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома е перфектната слабо алкоалкохолна лятна напитка.

Мартини

Този микс от водка, вермут, лед и парченце лимон е печеливша комбинация за всички борещи се с напрежението на покер масата в Казино Роял. Но това не пречи да си го поръчате и в бара край вълните. И запомнете: Няма ли мартини - няма парти.