Топсоциолог: Акциите на Васил Божков са сценарий тип "Цветан Василев", но малко по-оглушителен

Според Димитър Ганев от "Тренд" с 18 обвинения хазартния бос е със силно нарушена репутация и имидж

Новини
18:09 - 09 Юни 2020 (обновена)
3953
Топсоциолог: Акциите на Васил Божков са сценарий тип "Цветан Василев", но малко по-оглушителен

"В последните седмици Васил Божков създаде няколко новини и форматира дневния ред в обществото. Въпросът е до колко тези инициативи имат някаква легитимност, защото с тези 18 обвинения може да се счита за фигура със силно нарушена репутация и имидж". Това коментира пред Нова телевизия днес социологът Димитър Ганев от агенция "Тренд".

Ганев добави: "Неговото ми прилича на сценарий тип Цветан Василев, но малко по-оглушителен". По думите му, ако Божков влезе в полето на политиката, ще се изправи срещу играчи, които ще бъдат много по-добри и опитни от него.

Иначе Ганев коментира, че коронавирусът е хванал БСП в неудобна позиция по отношение на вътрешните борби. Днешната им пресконференция, с която искат анкетна комисия за сигналите на Божков, пък била заявка за завръщането им в мача по някакъв начин.

На изборите догодина основната битка ще е между ГЕРБ от една страна и множество субекти от друга, като тук включвам БСП и партията на Слави Трифонов. Разбира се, не бива да пропускаме и евентуални политически проекти на Цветан Цветанов и Мая Манолова'', коментира той. Наред с това той коментира и бъдещия проект на Цветан Цветанов. Според Ганев Цветанов понесъл сериозна имиджова щета покрай скандала с апартаментите и сега не можем да очакваме някаква свръхеуфория, въпреки че бил сериозен фактор в ГЕРБ. 

,Големите играчи ще бъдат ГЕРБ, БСП и ДПС, които ще имат сериозно представителство и в следващото Народното събрание, каквото и да стане'', прогнозира Димитър Ганев.