Торино сложи "тройка" на Салернитана

Верона и Болоня не успяха да си отбележат

Спорт
10:56 - 19 Септември 2023
1681
Торино сложи "тройка" на Салернитана

Торино записа убедителна победа с 3:0 като гост на Салернитана в мач от програмата на четвъртия кръг в Серия "А". Така “биковете” удължиха позитивната си поредица срещу този съперник на пет мача без загуба от него.

Гостите взеха ранен аванс, след като в 15-ата минута Алесандро Буонджорно се разписа при изпълнение на корнер. В 41-вата Неманя Радонич удвои тази преднина. Тогава той се възползва от грешка на Паскуале Мацоки и с далечен шут прати топката в противниковата мрежа.

Секунди преди почивката Джоване Кабрал можеше да намали изоставането на “морските кончета”, но вместо това разтресе гредата с мощен удар.

Пет минути след началото на втората част Раул Беланова с пас намери Радонич до точката за дузпа, след което сърбинът оформи крайния резултат с втория си гол в двубоя.

Така Торино е на седмото място в класирането с актив от 7 точки, колкото имат още три отбора. Салернитана пък е на предпоследната 19-а позиция с 2 спечелени пункта, отстъпвайки на Каляри само по голова разлика.

В късния мач в понеделник вечер Верона и Болоня не излъчиха победител. Двубоят на "Маркантонио Бентегоди" завърши при нулево реми, което може би бе справедлив резултат с оглед показаното от двата отбора.

Болоня бе отборът, който създаде повече и по-интересни голови положения, но не успя да отбележи нито едно от тях.

За сметка на това пък Верона успя да прати топката в мрежата в 29-ата минута чрез Исак Хиен, но пък попадението не бе зачетено заради засада.

Така мачът завърши без победител, като Верона остава на 9-ото място със 7 спечелени точки. Болоня е две позиции по-надолу на 11-тото място с 5 точки в актива си.