Торнадо засмука Индиана, има значителни щети

Новини
09:04 - 15 Март 2024
1806
Торнадо засмука Индиана, има значителни щети

Полицията на щата Индиана съобщи за значителен брой щети след като в четвъртък предполагаемо торнадо премина през община Уинчестър. Бяха разрушени домове и предприятия, предаде Асошиейтед прес.

"Не разполагаме с информация за размера и състоянието на щетите. Не сме в състояние да потвърдим тяхната локация или характер," сподели суперинтендантът на полицията на щата Индиана, Дъглас Картър, пред журналисти късно в четвъртък вечерта. "Има много неизвестни в момента."

По-рано през нощта, щатската полиция съобщи за разследване на сигнали за смъртни случаи, но Картър уточни, че "няма информация за потвърдени смъртни случаи."

Първа оперативна група на щата Индиана беше призована, за да помогне при издирването в Уинчестър, град с население от около 4700 души, разположен на около 112 км североизточно от Индианаполис. Този екип е един от 28-те екипа за градско търсене и спасяване, които са подкрепени от Министерството на вътрешната сигурност и Федералната агенция за управление на извънредни ситуации в САЩ.

На 120 км източно в Охайо бури засегнаха селата Лейквю и Ръселс Пойнт, в близост до южния край на езерото Индиън Лейк, заяви Шери Тимърс, говорител на окръг Логан, където са разположени тези села.

Кабинетът на губернатора на Охайо не съобщи за смъртни случаи в щата.