Тошко Щайн и Ник Савов, кога СЕМ ще затвори клоаката „7/8 ТВ“?

Ексклузивно
21:40 - 20 Декември 2021
39502
Тошко Щайн и Ник Савов, кога СЕМ ще затвори клоаката „7/8 ТВ“?

Днес имах съмнителното удоволствие да наблюдавам как в ефира на НОВА ТВ нещастният културолог и философ проф. Георги Лозанов се опитва да спори с антиваксърските полюции на спортния корефей дето се е събличал по гащета само пред жена си – Крум Савов. Медийният експерт загуби ума и дума пред самовлюбеното мрънкане на ботоксовия дядко от „Фермата“, който се похвали, че само в неговата телевизия „7/8“ се позволявали „алтернативни мнения“ и често го търсели цензурирани „специалисти“ от Англия до Италия, за да изразят възмущението си от експерименталните сиропчета, наречени ваксини.

А защо е важна фигурата на Георги Лозанов ли? Защото той беше един от тримата членове на СЕМ, които през 2003 г. гласуваха „против“ спирането на телевизия „Ден“ заради неонацистките изстъпления на развален немски на русокосия Остап Бендер – Ник Щайн. Все пак телевизията тогава хлопна кепенците и днес искам да попитам професора, който ми е преподавал цяла петилетка във Факултета по журналистика, нещо.

Учителю, разбирам либерализма ви към жалкия тевтонски случайник и тъпите му изцепки за „циганите на сапун“. Но ако днес отново бяхте в СЕМ, щяхте ли да позволите човеконенавистни същества като Ник Савов и Тошко Щайн да унищожават хиляди животи под маската на плурализма и свободата на словото?

Докъде се простира претенцията на различността и алтернативността и кога тя преминава в психическо отклонение и общественоопасна пропаганда? Ако искаме винаги да представяме двете страни на всяко мнение, защо на поклоненията на Холокоста не се канят привърженици на Хайнрих Химлер, които да ни обяснят целесъобразността на газовите камери? Защо на симпозиумите по детска психология не присъстват Владо Кузов и подобните му, за да разкажат благотворния ефект на паламарките си за детската психика и отвърстия?

Въпросният Крум, който упорито твърдеше, че има информация от анонимно първо лице (или по-скоро задник) от някаква болница за някакви пациенти в тежко състояние, които уж били ваксинирани, е типичният пример за нагъл продажник, трупащ жалък рейтинг върху параноята и страховете на илитератите от електората на Слави Т. Самият борец за свобода на мнението, естествено, е надлежно набоден с всички необходими игли, за да може да пропагандира без страх от дихателна недостатъчност опасността от имунизационния процес.

Не е ли крайно време медийните регулатори да се сезират и да резнат кабелчето на Тошковците? Или на ТВ1 и конспираторката Светла Петрова, която трябва първо да потърси читав зъболекар, че с тия редки жълти бивни се излагаме пред чужденците, преди да говори за имунология и епидемиология.

Свободата на словото показва цивилизационното ниво на едно общество. Съдържанието на това слово обаче показва интелекта му. По свобода може да сме 112-и в света, но по второто няма да хванем и Топ 200. Добре, че всеки ден се появяват нови държави на картата, та да ни бутат рейтинга нагоре. Мерси, Южен Судан!