Тошко Йорданов: Ако ПП поканят ИТН на разговори за ново правителство, ще се отзовем

Политика
12:43 - 26 Юни 2022
4077
Тошко Йорданов: Ако ПП поканят ИТН на разговори за ново правителство, ще се отзовем

"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят... Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Азът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор". Това каза пред БНР Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН.

Той подчерта, че ако "Продължаваме промяната" поканят ИТН за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент, ще се отзоват.

"Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика".
Тошко Йорданов увери, че ИТН няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и с ДПС.