Тошко Йорданов: Оптимист съм за третия мандат

Парламентът трябва да приеме нужните закони, за да не загубим всичките пари по Плана за възстановяване и развитие

Новини
12:55 - 29 Юли 2024
1652
Тошко Йорданов: Оптимист съм за третия мандат

Оптимист съм за третия мандат. Има двама-трима в парламента, които трябва да покажат здрав разум. Има база за здрав разум в Народното събрание. Парламентът трябва да приеме нужните закони, за да не загубим всичките пари по Плана за възстановяване и развитие.

Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. По-рано той получи от президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителството.

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че се надява до края на седмицата от партията да имат представа възможно ли е третият мандат да бъде реализиран или не.

Ще подходим отговорно, загърбвайки всякакви лични неприязми, реплики, които сме си разменяли и така нататък. Ще направим срещи с всички. Сега ще изготвим график, ще изпратим писма. Ще обсъждаме приоритетите, проблемите, начините за тяхното разрешаване, сроковете за тяхното решаване. И ако постигнем съгласие, чак тогава ще говорим за съставяне на програма и хората, които да изпълняват тази програма, посочи депутатът.

Срещите ще са открити за медиите, за да няма спекулации кой и коя партия ще прати държавата на избори. Ако има достатъчно мнозинство сред депутатите в този парламент, следващите разговори ще са за състав на кабинет. Надявам се до края на седмицата да имаме представа възможно ли е третият мандат да бъде реализиран или не, каза Тошко Йорданов на излизане от президентството, където получи третия мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава избра да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ИТН, след като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не успяха да съставят кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание.