Тошко Йорданов: Ще бъдем контрол и опозиция на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Няма нужда от сватбарски бюджети, отсече зам.-шефът на ИТН

Новини
15:14 - 21 Април 2023
2611
Тошко Йорданов: Ще бъдем контрол и опозиция на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

При завръщането ни ще се срещнем с тези, които слизат надолу. Ние сме ИТН и не сме стандартна партия. Дали са били честни по-предните избори, предвид репликите между БСП и ПП изпитвам съмнения. Важни са резултатите. Според нас в тази тежка обстановка, която всеки българин усеща по джоба си, политически отговорно е да има кабинет, защото ще може да се справи с проблемите в страната. Това заяви Тошко Йорданов на консултациите при президента.

Що се отнася до мнозинството ПП-ДБ - ГЕРБ  ние сме опозиция на тази конфигурация, ще бъдем такава, докато се събират заедно, заяви той. Доста сериозен контрол ще упражним по всички нива на тяхното управление, заяви зам.-шефът на ИТН. Ще го направим публично, за да е  ясно къде има съглашателство, защото то е свързано с пари.

Браво! От отпаднала от парламента партия - вие успяхте да се върнете. С тези думи се обърна президентът Радев към представителите на "Има такъв народ" на консултациите за съставяне на правителство.

"Радваме се отново да ви видим на поредните консултации за правителство. Поздравявам ви с това сериозно постижение в българската политика. От отпаднала партия - вие отново се върнахте. Явно това е резултат от вашата работа с избирателите ви и заявката, че ще бъдете контрольор в този парламент. Чух, че описвате политическите процеси с езика на аритметиката, а и на геометрията се надявам да не се налага да искате да си говорим с езика на стереометрията, комплексните числа и размитите множества". Това заяви Румен Радев.

Има и предложения, които не подкрепяме – двете коалиции – ГЕРБ и ПП извадиха нещо като намерение в законодателната сфера, но това са красиви лозунги. Там има неща, които не бихме подкрепили – геотермална енергия за добиване на ток. Този план в този му вид беше написан еднолично написан от Кирил Петков и Асен Василев, те не се съобразиха с нас. Също и за странното предложение за завод за батерии в Стара Загора, защото те отварят дупки в корупционните практики.

За бюджета – ако няма редовно правителство и се отиде към избори, не е добре да се приема бюджет, заяви Тошко Йорданов. Досега мяха приети два такива сватбарски бюджети, заключи той.