Тоти: Никога не съм вярвал, че Роналдо може да дойде в Рома

Португалецът е поискал да напусне Ман Юнайтед

Спорт
20:52 - 02 Юли 2022
3515
Тоти: Никога не съм вярвал, че Роналдо може да дойде в Рома

Най-голямата легенда на Рома Франческо Тоти призна, че никога не е вярвал на слуховете, които пращат суперзвездата Кристиано Роналдо на “Олимпико”. Той също така разкри, че е било много възможно свободният агент Пауло Дибала да облече екипа на “вълците”, но преговорите с него са пропаднали.

“Свикнали сме да говорим преди всичко да започне. Все още има време и сезонът ще започне в средата на август. Всичко може да се случи дотогава. Дано да изградят силен отбор и да постигнат важни цели. Слуховете за Роналдо? Никога не съм им вярвал наистина, знам каква е настоящата реалност. Ако това наистина е вярно, би било страхотно. Мисля, че всички фенове на Рома биха били развълнувани.

Дибала в Рома? Нека кажем, че беше възможно, доста възможно. Но се случиха други неща и тази възможност просто се изпари. Сега той ще отиде някъде другаде, не знам къде, честно казано. Надявах се, че ще дойде в Рим. Имаше разговори, но не знам какво са си казали. Кои досегашни сделки в Италия бяха най-вълнуващи? Завръщането на Ромелу Лукаку в Интер е голям удар. Същото важи за Пол Погба и Ювентус. Дано средносилните отбори да направят някои важни трансфери”, коментира Тоти пред “Скай Спорт”.

Кристиано Роналдо е поискал от ръководството на Манчестър Юнайтед да го пусне да си тръгне, ако в клуба пристигне подходяща оферта, пише “Таймс”. Основният мотив на 37-годишния португалец е желанието му да играе в Шампионската лига.

Роналдо е играл в най-престижния клубен турнир 19 поредни сезона от 2003 г. Насам. Той никога не е участвал в Лига Европа, където Ман Юнайтед ще играе следващия сезон. Кристиано смята, че има още три или четири години на високо ниво и иска да ги прекара в клуб, който е способен да се бори за трофеи, както и това да му помогне да допълни колекцията си от индивидуални постижения. Според негови близки приятели уважението и симпатията му към Юнайтед остават много силни, но зад желанието му да напусне се крият и лични причини след труден период за семейството му.

Материалът на “Таймс” допълва информацията, която излезе в Португалия преди десетина дни. В нея се твърдеше, че Роналдо е попитал Жорже Мендеш какви са вариантите му за трансфер. От тогава агентът му пита различни клубове дали искат Кристиано. Той предложил нападателя и на Байерн за заместник на Роберт Левандовски, но баварците отказали. Напоследък се заговори, че интерес към него има от страна на Челси.