Тотнъм крачи към трофей след успех над Уест Хем

Спорт
12:16 - 23 Декември 2021
1414
Тотнъм крачи към трофей след успех над Уест Хем

Тотнъм победи с 2:1 Уест Хем и се класира за полуфиналите в Карабао Къп. Стивън Бергвайн и Лукас Моура донесоха ценната победа за „шпорите“, които очакват да научат своя съперник по пътя към големия финал.

В отсъствието на Михаел Антонио, който е с коронавирус, Джаръд Боуен вкара за „чуковете“.

Двата отбора си размениха трите попадения в рамките на пет минути през първата част. След почивката опитите на Уест Хем да изравни се оказаха неуспешни. Много силен мач за домакините под рамката на вратата направи Юго Лорис. Френският национал се отчете с няколко класни спасявания, с които помогна на своя тим да стигне до полуфиналите в надпреварата.

В 13-ата минута Тотнъм създаде първата добра голова възможност. Хари Кейн получи на стрелкова позиция. Нападателят стреля, но не съумя да затрудни Алфонс Ареола.

Половин час след началото домакините излязоха напред в резултата след хубава атака. С няколко бързи подавания защитата на Уест Хем беше матирана. Пиер Хойберг пусна към Стивън Бергвайн, който от непосредствена близост нямаше как да пропусне.

Отговорът на Уест Хем беше мигновен. Играчите на Дейвид Мойс натиснаха. На два пъти Томас Соучек беше отказан от Юго Лорис, но секунди по-късно Джаред Боуен порази целта.

В 35-ата минута Тотнъм си възвърна аванса. Попадението беше идентично с това на Бергвайн. Именно нидерландецът проби в наказателното поле и с успоредно подаване на голлинията намери Лукас Моура. За бразилецът остана най-лесното. На празна врата да прати топката в мрежата.

До почивката резултатът се запази непроменен. В началните минути на втората част и двата отбора имаха своите шансове за гол. Никой не съумя да вземе напълно инициативата. С наближаването на края Тотнъм се прибра и предпочете да пази крехкия си аванса. Това нямаше да се случи, ако не беше Юго Лорис. Стражът на няколко пъти направи фантастични спасявания, за да съхрани резултата.

В 81-вата минута Мохамед Саид Банрама стреля от границата на наказателното поле, но встрани от целта. Дълбоко в добавеното време удар на Андрий Ярмоленко се отби от напречната греда.

Все пак планът на Тотнъм успя и воденият от Антонио Конте тим се доближи до така жадувания трофей.