Тотнъм на финал за Купата на Лигата, чака Юнайтед или Сити

Лондончани спечелиха с 2:0 домакинството си на Брентфорд

Спорт
11:53 - 06 Януари 2021
1236
Тотнъм на финал за Купата на Лигата, чака Юнайтед или Сити

Тотнъм се класира за финала на турнира за Купата на Лигата, след като победи Брентфорд с 2:0. Попаденията за лондончани реализираха Хьон-Мин Сон и Муса Сисоко. Гостите пък завършиха срещата с 10 души, след като Дасилва бе изгонен малко преди края на срещата.

Двубоят започна по-добре за домакините, които поведоха още в 12-ата минута. Серхио Регилон центрира отлично в наказателното поле, където Муса Сисоко с глава прати топката в мрежата на Брентфорд. До края на полувремето "шпорите" имаха още две много сериозни положения пред вратата на съперника, но с пропуски се отличиха Хьон-Мин Сон и Лукас.

След почивката Тотнъм продължи да натиска съперника си, но въпреки това получи гол в 63-ата минута. Айвън Тони вкара топката в мрежата на лондончани, но попадението не бе зачетено след консултация с ВАР. В 70-ата минута "шпорите" стигнаха до втори гол. Тангуи Ндомбеле извезде много добре Сон в наказателното поле и той с точен удар направи резултата 2:0. Пет минути преди последния съдийски сигнал Брентфорд остана с човек по-малко, след като Джош Дасилва бе изгонен.

На финала на турнира Тотнъм ще срещне победителя от двойката Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа.