Тотнъм подряза крилете на Орлите и е на 2 точки от Голямата четворка

Попаденията за Шпорите реализираха Гарет Бейл и Хари Кейн, които се разписаха по два пъти

Спорт
11:58 - 08 Март 2021
1221
Тотнъм подряза крилете на Орлите и е на 2 точки от Голямата четворка

Тотнъм победи Кристъл Палас с 4:1 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига и се доближи само на 2 точки от местата даващи право на участие в Шампионска лига. Попаденията за "шпорите" реализираха Гарет Бейл и Хари Кейн, които се разписаха по два пъти. За Палас точен бе Кристиан Бентеке.

Тотнъм стартира отлично срещата и поведе още в 25-ата минута с гол на Гарет Бейл. Хари Кейн намери отлично уелсеца в наказателното поле и той на празна врата направи резултата 1:0. Кристъл Палас обаче не се предаде и успя да стигне до изравнително попадение в продълженията на първото полувреме. Лука Миливойевич центрира в наказателното поле, където Кристиан Бентеке се оказа най-съобразителен и с глава прати топката в мрежата на Уго Йорис.

В началото на второто полувреме Тотнъм стигна до втори гол. Негов автор отново бе Гарет Бейл. Той се възползва от подаване на Хари Кейн. В 52-ата минута "шпорите" вкараха и трети гол. Този път точен бе Хари Кейн. Английският национал се разписа със страхотен удар в горния ляв ъгъл на вратата. Десетина минути преди края на втората част Тотнъм стигнаха до четвърти гол. Хюн-Мин Сон асистира на Хари Кейн, който с глава прати топката в мрежата на Палас. Попадението бе разгледано от ВАР заради съмнения за засада, но се оказа, че такава няма и голът е редовен.

По този начин Тотнъм събра 45 точки и заема шеста позиция във Висшата лига - на точка от петия Евертън. Четвъртият Челси пък е с 47. Кристъл Палас от своя страна са 13-ти с 34 точки.