Тотнъм с невероятен обрат срещу Лестър

Двата победни гола Шпорите вкараха в петата минута на добавеното време

Спорт
11:28 - 20 Януари 2022
1489
Тотнъм с невероятен обрат срещу Лестър

Тотнъм победи Лестър с 3:2 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" направиха страхотен обрат, след като до 95-ата минута губеха в резултата.

След успеха си лондончани излязоха на пето място във временното класиране с 36 точки. Четвъртият Уест Хем е с 37. Лестър от своя страна са 10-ти с 25.

Тотнъм започна по-активно срещата и можеше да поведе още в 19-ата минута, когато Хари Кейн стреля с глава, но топката срещна напречната греда. В крайна сметка Лестър стигна до гол в 24-ата минута. Патсон Дака овладя отлично топката в пеналта на гостите и с мощен удар в долния ляв ъгъл направи резултата 1:0.

В 37-ата минута Тотнъм бе много близо до изравнителен гол. Пиер-Емил Хойберг стреля силно от близко разстояние, като преодоля вратаря, но в последния момент защитник на домакините успя да изчисти от голлинията. Само 60 секунди по-късно лондончани все пак изравниха. Хари Кейн направи отличен солов пробив, като влезе в пеналта на съперника и с прецизен удар в десния ъгъл направи резултата 1:1.

След почивката двата тима продължиха да създават положения, като в 76-ата минута Лестър вкара. Харви Барнс намери отлично Джеймс Мадисън, чийто удар се чукна в тялото на бранител и влезе в мрежата на Уго Йорис.

Тотнъм успя да изравни в петата минута на даденото от съдията продължение. Стивън Бергвайн достигна до една отскочила в наказателното поле топка и отблизо я прати във вратата на Каспер Шмайхел. Само 2 минути по-късно "шпорите" направиха пълен обрат. Хари Кейн организира бърза контраатака, като подаде към Бергвайн, който с прецизен удар оформи крайното 3:2.