Тотомафията удари по футбола в Украйна

В разгара на пандемията букмейкъри въртят залози за мач, който не се е играл

По света
13:02 - 27 Март 2020
1941
Тотомафията удари по футбола в Украйна

Тотомафията удари лошо по украинския футбол. В разгара на пандемията от коронавируса букмейкъри в Украйна и Русия са приемали залози за приятелски мач между два местни нискоразредни отбора, който изобщо не се е играл.

Мнозина любители на тото прогнозите са били подмамени да залагат на двубоя Лозоватка и Мелитополская Черешня, завършил с измисления резултат 4:1. Измамата е в огромен размер, като някой е съчинявал и подавал информация за фалшивия мач и залозите са вървели дори на живо, съобщават тамошните медии.

Тотоаферата била разкрита от треньора на Черешня - Юри Ярмошенко, който обяви на всеослушание, че неговият отбор е поставен под карантина и не е участвал нито в мачове, нито в турнири. От Лозоватка също потвърдиха, че не са играли подобен мач.

"Не мога да повярвам какво се е случило. Разследваме кой доставчик на данни е предавал мача на букмейкърите. Шокирани сме. Това мошеничество засегна букмейкъри по цял свят", коментира шефът на комисия по етика и феърплей към украинската федерация Франческо Баранка.