Тотото поема залозите на мачове от "Еврофутбол"

Общество
18:30 - 13 Април 2020
13864
Тотото поема залозите на мачове от "Еврофутбол"

Българският спортен тотализаторсе подготвя да започне да развива букмейкърска дейност, за да запълни нишата, останала след отнемането на лиценза на досегашния монополист в спортните залози - "Еврофутбол" на Васил Божков. Още преди 3 седмици Lupa.bg научи от работещи в хазартния бранш, че държавата се готви да поеме залаганията на мачове, вместо да позволи на поредния олигарх да трупа пачки от мултимилионната индустрия.

Тотото вече удари един джакпот, след като стана единственият разпространител на моментни лотарийни игри. След измененията в закона лотарийни билети може да се продават само в пунктовете на БСТ или в наети обекти с персонал на държавния тотализатор, които трябва да са обособени като места за лотарийни игри.

"До момента, това е ставало през 14 000 точки за продажба. Българският спортен тотализатор разполага с 840 собствени пункта и 963 външни, които могат да работят до 20 август. С оглед на новите рестрикции, наложени от промените в Закона за хазарта, изграждането на подобна мрежа е изключително трудно", обясняват от ведомството на Красен Кралев.

"Еврофутбол", чийто лиценз е спрян за 3 месеца заради дълг към хазната от над 300 млн. лева, разполага с 800 пункта в цялата страна. Дали тотото ще работи с вече изградената от частната компания система, предстои да разберем. Припомняме, че след затварянето на пунктовете Васил божков написа "кърваво писмо" от ОАЕ в стил Цветан Василев, с което обвини държавата, че оставя 3000 души без работа.