Това остана от спорта по тв : Футбол от Беларус срещу 8 лева

Платените канали на Нова опряха до единственото първенство, които се играе в Европа

По света
15:23 - 27 Март 2020
3242
Това остана от спорта по тв: Футбол от Беларус срещу 8 лева

Платените спортни канали на Нова се видяха в чудо заради коронавируса и започват да излъчват на живо футбол от Беларус. Местното първенство е единственото, които в момента върви в Европа в разгара на пандемията.

Всички останали шампионати са спрени според мерките за карантина до второ нареждане. Елитната лига на Беларус се провежда между март и декември, като сезон 2020 започна през миналия уикенд.

По каналите вече вървят анонси за мачовете - в събота ще бъдат излъчени три срещи по Диема Спорт - Слуцк срещу Динамо (Брест), Славия (Мозир) срещу БАТЕ (Борисов) и дербито на Минск.

Към момента това е единственият вариант да се оправдае месечната такса от 8 лв за платените канали Диема Спорт и Диема Спорт 2, макар малцина у нас да са запознати с беларуския футбол и едва ли той представлява особен интерес за редовия запалянко.

Каналите обичайно акцентират на преки излъчвания от българското първенство, Висшата лига Англия, както и Формула 1 и НБА. Понастоящем обаче всички спортни събития са спрени заради коронавируса и програмата залага на мачове на запис и магазинни предавания.