Това сгъваем iPhone ли е?

Очаква се дългоочакваният модел да бъде в стила на Galaxy Z Flip

Новини
13:40 - 24 Юли 2024
2491
Това сгъваем iPhone ли е?

Дългоочакваният сгъваем iPhone може би най-накрая е на хоризонта. Нов доклад предполага, че Apple се стреми към 2026 г. като дата за пускане на пазара на сгъваемо устройство в стил “Flip”, подобно на Galaxy Z Flip на Samsung.

Съобщава се, че технологичният гигант е започнал фазата на научноизследователска и развойна дейност тази година, което съответства на типичния му двугодишен цикъл на разработка на смартфони. За доставчика на сгъваемия екран е избран Samsung Display - стратегически ход, като се има предвид доминиращата позиция на южнокорейската компания в тази област.

Интересно е да се отбележи, че първоначалният фокус на Apple беше върху сгъваем iPad, но компанията смени посоката поради предизвикателствата на китайския пазар на смартфони. Този завой към сгъваем iPhone показва стратегически отговор на развиващите се изисквания на потребителите и динамиката на пазара.

Въпреки че тази новина е вълнуваща за любителите на Apple, е необходимо да се подхожда към нея с повишено внимание. Слуховете за сгъваем iPhone се разпространяват от години без конкретни резултати. Само времето ще покаже дали 2026 г. ще бъде годината, в която най-накрая ще видим Apple да навлезе на пазара на сгъваеми смартфони.