Това здравна служба ли е, или селски обор? (снимки от разрухата)

Бившият кмет на село Млечево Митко Гълъбов изригна срещу социалната политика на община Севлиево

Новини
07:59 - 08 Август 2019 (обновена)
28413
Това здравна служба ли е, или селски обор? (снимки от разрухата)

Бившият кмет на севлиевското село Млечево Митко Гълъбов, управлявал селото в периода 1976-1990 г., изригна срещу разсипията на изградената по негово време здравна служба в Млечево. Екс управникът публикува и покъртителни снимки, удостоверяващи тоталната разруха, която цари в момента. Публикуваме текста на г-н Гълъбов, написан от него във Фейсбук.

Триетажната сграда в село Млечево, изградена през 1982 г. Днес зданието се руши

През недалечната 1982 г. в кметство село Млечево, община Севлиево, беше започнато строителство на триетажна сграда, включваща здравна служба, комплексен приемателен пункт, бръснаро-фризьорски салон и малка хотелска част за осъществяване социалната политика на кметството.

Сградата бе пусната в експлоатация през 1984 година. Етажът за здравна служба включваше лекарски кабинет, зъболекарски кабинет, женска консултация и детска консултация, както и просторна съвременна чакалня за пациентите. Кабинетите бяха обзаведени със съвременна за времето си лекарска и стоматологична техника. При откриването на сградата беше заснет подробен репортаж от екип на Българската телевизия и поради големия интерес на зрителите, излъчван няколко пъти на малкия екран.

Тридесет години по-късно, при наличие на така наречената „демокрация”, полюбопитствах да видя състоянието на здравната служба и хотелската част. Останах ужасен от това, което видях! Здравната служба приличаше на обор за животни, а не за преглед на хора! Нямаше и помен от това, което беше!

 Тънеше от мръсотия – сигурно не беше забърсвано месеци наред, а може и години, разхвърлени мебели и секции, на зъболекарския кабинет, детската и женска консултации стояха само табелките! Имах чувството, че през сградата беше минал тайфун! Качих се по-нагоре, на третия етаж, и там видях ужасяваща гледка! Отворих една от хотелските стаи, в която на дюшеците на леглата беше почерняло от измрели мухи, по стените и пердетата висяха паяжини, на тоалетката стояха бутилки и пепелник пълен с фасове!

Питам, за пореден път Община Севлиево - само за град Севлиево ли е?! Защо са изоставени сградите по селата с обществена значимост на произвола на съдбата?! Защо общинската собственост се руши и безотговорно се ограбва толкова години?!