Товарните автомобили масово нарушават ограниченията на скоростта

От 367 проверени в област Търговище 263 не са спазвали правилата за движение

Новини
13:28 - 23 Октомври 2019
1197
Товарните автомобили масово нарушават ограниченията на скоростта

Товарните автомобили масово нарушават скоростните режими. Това е констатирано по време на проведена в област Търговище едноседмична превантивна акция от календара на "TISPOL" за контрол на товарните автомобили и автобусите, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР.

На територията областта са проверени 367 товарни автомобила. Сериозна е цифрата на установените случаи на управление с превишена скорост - 263. Констатирани са още: 10 нарушения, свързани с нередовни документи на превозното средство, 8 - с нередовни документи на водача, 6 случая на управление без използване на обезопасителен колан, 4 на управление на технически неизправно МПС, 3 установени тахографски нарушения, 2 на управление на претоварени автомобили, и един - на управление след употреба на алкохол.

Контролните органи са връчили и на 8 водачи електронни фишове за неплатени глоби по наложени им наказания. Установен е и един случай на превоз от товарен автомобил на 4 пространствени куб. м дърва за огрев, без необходимите документи за техния произход.

Екипите на "Пътна" и "Охранителна полиция" са проверили и 57 автобуса. Установените нарушения от страна на водачите им са значително по-малко: 8 случая на неспазване на скоростните режими, 3 - на нередовни документи на превозното средство, и 2 - на нередовни документи на водачите.