Трагедия! Убиха фен на Айнтрахт в Неапол (ВИДЕО)

Италиански ултраси атакуваха със сигнални ракети автобусите с германските привърженици

Спорт
11:30 - 15 Март 2023
4322
Трагедия! Убиха фен на Айнтрахт в Неапол (ВИДЕО)

Поредната трагедия с футболни ултраси се разигра тази нощ, след като в покрайнините на Неапол беше убит фен на Айнтрахт Франкфурт. 

Тази вечер ще се изиграе реваншът между двата отбора в Шампионската лига, а първият осминафинал беше спечелен от неаполитанците с 2:0.

Италианското правителство посъветва германски фенове да не пътуват за срещата, но ръководството на франкфуртци настоя пред УЕФА да имат своя агитка на стадион "Диего Марадона" под Везувий.

Непотвърдена информация гласи, че убийството е станало заради надпис на стадиона на домакините, а въоръжени мъже са атакували гостите. За съжаление, краят е бил фатален.

Преди това ултраси на Наполи атакуваха със сигнални ракети автобусите с феновете на Айнтрахт, ескортирани от карабинери от летището. 

Близо 400 фенове на Айнтрахт Франкфурт пристигнаха в Неапол, но са се съюзили с привърженици на Аталанта, което създава още по-голяма опасност от потенциални сблъсъци с привържениците на Наполи.

Местните власти първоначално забраниха на всички от Германия да си купуват билети поради опасения за сигурността, но след като загубиха съдебно обжалване, затегнаха забраната до само тези, които са родени или пребивават във Франкфурт.

Въпреки това около 400 фенове на Айнтрахт вече са пристигнали в Неапол, идвайки с влак от Бергамо, Салерно и Бари.

Опасенията са, че организираните от Аталанта фенски групи са помогнали на Айнтрахт Франкфурт да закупи билети и да заобиколи ограниченията.

Те също така може да се опитат да влязат на стадиона, за да подкрепят германците, създавайки потенциална ситуация с буре с барут.

Аталанта съвсем наскоро игра с Наполи и на мача присъстваха само шестима фенове, тъй като на ултрасите беше забранено да пътуват от съображения за сигурност.

Още по-лошо от потенциалните проблеми на стадиона е опасението, че тъй като те вече са в града, ще има сблъсъци по улиците и кафенетата преди мача.

Точно това се случи преди първия мач във Франкфурт и капитанът на Наполи Джовани ди Лоренцо пусна видеоклип, в който призова всички привърженици да не се "поддават на провокации" и да не търсят атаки за отмъщение.