Трагедия : Велосипедист загина при падане в необезопасена шахта в Пловдив

В района на инцидента има и други непокрити шахти, но те не са върху пътното платно

Новини
19:53 - 22 Септември 2024
6829
Трагедия: Велосипедист загина при падане в необезопасена шахта в Пловдив

снимка: БНТ

Велосипедист загина, след като падна в необезопасена дупка в квартал „Кючук Париж“ в Пловдив. Все още не е ясно дали човекът в движение с колелото си е попаднал на непокритата шахта или е вървял пеша и е паднал в нея. Веднага след инцидента шахтата беше засипана, предава БНТ.

Сигнал за забелязан велосипед край необезопасена шахта в зоната на ремонтните дейности на пътното платно на кръстовище между ул. "Братя Бъкстон" и бул. "Александър Стамболийски" е получен на тел. 112 около 15:40 часа. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. В обаждането си подателят е изразил предположение, че най-вероятно велосипедистът е паднал в шахтата.

Насоченият натам екип на Първо районно управление е установил безжизнено тяло на мъж, а смъртта му е била потвърдена от съдебен лекар. Предприети са действия за изваждане на тялото съвместно със служители на пожарната. Местопроизшествието е запазено, предприети са действия за установяване самоличността на мъжа, както и всички факти и обстоятелства, свързани с падането му в шахтата. 

По първоначална информация няма данни за насилие, допълниха от Областната дирекция на МВР - Пловдив. С първите действия по разследването, е образувано досъдебно производство по чл. 122, ал. 1 от Наказателния кодекс за причинена смърт по непредпазливост. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

По булевард "Александър Стамболийски" от близо 2 години тече ремонт и автомобилното движение по него е спряно. От полицията все още не уточняват каква точно е причината за настъпилия инцидент. От фирмата изпълнител отказват коментар, както и от ВиК Пловдив. В района на инцидента има и други непокрити шахти, но те не са върху пътното платно.