Трайчо Трайков би аларма: Готвят се да разрушат нов паметник на културата в София!

Новини
16:00 - 13 Март 2020
4901
Трайчо Трайков би аларма: Готвят се да разрушат нов паметник на културата в София!

Кметът на софийския район „Средец” и бивш министър на икономиката Трайчо Трайков алармира от Фейсбук страницата си, че се подготвя поредното разрушаване на жилищна сграда, паметник на културата, в центъра на София.

„Преди малко пуснахме обявяване на проект за изменение на регулация и застрояване и работен проект на ПУП за строеж на нова пететажна сграда на ул. „Мизия” № 9. Длъжен съм да направя това съобщаване до заинтересованите лица, които имат 14 дни за становища, които след това трябва да върна към Направление „Архитектура и благоустройство” Сега там има по-малка жилищна сграда, паметник на културата”, информира жителите на район „Средец” Трайчо Трайков. Той признава, че е безсилен сам да спре подготвящото се поредно строително безобразие.

„Подобен ПУП автоматично ще доведе и до инвестиционно намерение по отношение на терена и ще става неясно какво ще се случи със сградата. Дали ще чакаме някой клошар да я запали, за да изгрее после нова сграда на нейно място съобразно параметрите на новия ПУП?”, заподозряха мнителни жители на улица „Мизия”. Мнозина от живущите в района определят подготвяното изменение на регулацията като „скандално безобразие”.