Тръмп казва нещо много важно на 15 ноември

Магнатът обявява, че ще се кандидатира на изборите за президент през 2024-а

Новини
12:06 - 12 Ноември 2022
3085

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп във вторник ще официализира кандидатурата си за президентските избори през 2024 г. Това потвърди един от близките съветници на републиканеца, предаде Франс прес.

Досега магнатът само намекваше, че обмисля да се кандидатира, а наскоро обеща и че ще съобщи нещо важно именно на 15 ноември.

"Президентът Тръмп ще обяви във вторник, че е кандидат за президентските избори. Това ще бъде едно много изпипано съобщение, грижливо подготвено", каза Джейсън Милър, съветник на Тръмп.

"Разбира се, че ще се кандидатирам. Ще го направя и искам да се уверя, че хората знаят, че аз съм пълен с енергия и че ние трябва да вкараме тази страна отново в релси", е казал Тръмп на Милър. "Всеки знае, че ще се кандидатирам, така че хайде да го направя", е допълнил той.

Влиянието на Тръмп в Републиканската партия си остава силно, но то пострада леко от резултатите от междинните избори, на които негови съратници се представиха разочароващо.

За сметка на това губернаторът на щата Флорида Рон Десантис, който е новата звезда на твърдото крило в десницата, бе преизбран триумфално. Тази победа го утвърждава като потенциален съперник на Тръмп за президентската номинация на републиканците. През последните дни Тръмп не спря обаче да припомня, че Десантис дължи политическите си успехи именно на него, предаде Ройтерс.

Тръмп освен това засили критиките си и срещу други водещи републикански фигури. Така например по адрес на губернатора на щата Вирджиния Глен Янкин Тръмп направи коментар с расистки привкус. Той произнесе името му като: "Ян Кин" в пост в социалната си мрежа "Трут соушъл" и добави: "Това име не ви ли звучи китайско?".

Нито Десантис, нито Янкин засега са обявявали, че ще кандидатират за републиканската номинация за изборите след две години.

По стечение на обстоятелствата във вторник, на 15 ноември, излизат мемоарите на бившия вицепрезидент на Тръмп - Майк Пенс, който е друг негов потенциален конкурент за номинацията на републиканците за президентските избори, припомня Франс прес.