Тръмп отново напада президентските избори

Новини
09:12 - 02 Август 2021
1119
Тръмп отново напада президентските избори

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че скоро на обществеността ще бъде представена с нови доказателства за многобройни нарушения по време на президентските избори в страната миналата есен.

Това се казва в съобщение, публикувано в неделя, съобщава ТАСС. 

"Съществуват значителни и безусловни доказателства, че изборите са подкопани от измами и нередности, каквито страната ни никога не е виждала досега. Голяма част от това вече е станало обществено достояние и много други ще се появят в близко бъдеще", каза Тръмп.

Бившият ръководител на Белия дом обвини масовите медии, че "правят всичко по силите си, за да попречат на хората да видят или прочетат какво се е случило в действителност" и призова държавните законодателни органи да променят реда си на гласуване, за да предотвратят подобни нарушения на изборите в бъдеще.

Президентските избори в САЩ се проведоха на 3 ноември 2020 г. На 14 декември 2020 г. бяха одобрени резултатите от гласуването и демократът Джо Байдън спечели. Встъпването му в длъжност се състоя на 20 януари.

Тръмп и други републиканци съобщават за системни нередности при гласуването. Те многократно искат от съдилищата да извършат преброяване на гласовете в редица щати. Действията на републиканците са неуспешни, техните искания бяха отхвърлени от съдилищата, включително и от Върховния съд на САЩ.