Тръмп с рекордни дарения за бъдещата президентска кампания

Само през 2019 г. са набрани средства в размер на $30 млн.

Новини
15:43 - 15 Април 2019
2542
Тръмп с рекордни дарения за бъдещата президентска кампания

Кампанията за преизбирането на американския президент Доналд Тръмп е събрала над 30 милиона долара през първите три месеца на 2019 година, съобщи БТА.

Сумата надвишава даренията, които са получили за същия период всички кандидати от Демократическата партия, взети заедно, предаде Ройтерс. По данни на предизборния му щаб Тръмп е събрал общо 40,8 милиона долара от началото на кампанията му за президентските избори през 2020 г., което показва, че дарителите на Републиканската партия са склонни да инвестират в очертаващата се трудна за него надпревара.

Междувременно вчера официално стартира кампанията си и първият открит гей кандидат за Белия дом от Демократическата партия Пит Бътигиг, кмет на Саут Бенд, Индиана от 2012 г.

В предизборната си платформа политикът, роден през 1982 г., набляга на здравеопазването, екологията, премахването на смъртното наказание, затягането на режима за купуване на огнестрелно оръжие и изработване на федерално законодателство, което да забрани дискриминацията срещу представителите на сексуалните малцинства.

Пит Бътигиг разгневи пуританите още с обявяването на включването му в надпреварата за Белия дом, като разцелува съпруга си Частън