Тръмп съди „Стажантът“ с Мария Бакалова

Екипът на кандидат-президента нарече филма „боклук“

Новини
17:58 - 21 Май 2024
4992
Тръмп съди „Стажантът“ с Мария Бакалова

Екипът на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп, който отново се кандидатира за поста, отвръща на удара, който им нанесе премиерата на противоречивия филм "Стажантът", описващ ранните му години като строителен предприемач.

"Ние ще заведем дело, за да отговорим на очевидно неверните твърдения на тези мними режисьори. Този боклук е чиста измислица, която разнася сензационни лъжи, които отдавна са развенчани. Това е намеса в изборите от страна на холивудските елити, които знаят, че Тръмп ще си върне Белия дом и ще победи подкрепяния от тях кандидат, защото нищо, което са направили, не е проработило", коментира главният говорител на екипа на Тръмп Стивън Чунг, в изявление за Variety.

В холивудските среди, много от звездите, които демонстрират отношения към политиката,

открито заявяват, че не са поддръжници на Тръмп

и предпочитат неговия конкурент в президентската надпревара - сегашния президент Джо Байдън.

Чунг нарече филма "чиста злонамерена клевета", която не трябва да вижда бял свят.

Главният говорител на екипа на Тръмп Стивън Чунг нарече филма "чиста злонамерена клевета"

Но това няма да е единственият юридически удар, който лети към продукцията. Дан Снайдер, милиардер, бивш собственик на Washington Commanders и един от инвеститорите на филма, също негодува срещу представянето на 45-ия президент в него.

Снайдер, който е и личен приятел на Тръмп, дарил стотици хиляди долара на кампаниите му, е вложил пари във филма, защото е останал с впечатлението, че това ще бъде ласкателно изображение.

Филмът, който спечели осемминутни овации след дебюта си на филмовия фестивал в Кан,

включва множество нелицеприятни сцени. В някои от тях Тръмп употребява наркотици, а в най-провокиращата хвърля насилствено на земята тогавашната си съпруга Ивана и я принуждава да правят секс.

Ролята на Ивана изпълнява българката Мария Бакалова, а тази на Доналд Тръмп - румънецът Себастиан Стан,

добил популярност с превъплъщението си в Бъки Барнс в Marvel Cinematic Univerce. Джереми Стронг, от популярния сериал "Succession", влиза в образа на адвоката и посредник Рой Кон. Екипът на "The Apprentice" включва и иранско-датския режисьор Али Абаси, а сценария е на журналиста Габриел Шърман.

Главният филмов критик на Variety Оуен Глейберман похвали изпълненията на Стан и Стронг, но твърди, че филмът държи високото си ниво само в първата му половина. Според него, началото на екранизацията ни удря като нокаут, заради възможността да надникнем в развитието на Тръмп и емоционалните катаклизми, които преживява. А когато това се случи - след това просто гледаме добре изигран телевизионен филм. И в този момент, колкото и да е добър, става по-малко интересен.