Тръмп се закани да покаже безпрецедентни измами на изборите

Новини
20:01 - 21 Ноември 2020
2403
Тръмп се закани да покаже безпрецедентни измами на изборите

Американският президент Доналд Тръмп обеща да покаже „безпрецедентна измама“ на изборите в щата Мичиган, предава РИА Новости.

"Ще покажем масирани и безпрецедентни измами", написа той в Twitter в събота. Така Тръмп коментира съвместното изявление на председателя на Сената на Мичиган Майк Ширки и председателят на щатската Камара на представителите Лий Чатфийлд.

Преди това те бяха поканени в Белия дом, където според съобщенията в медиите те биха могли да бъдат убедени да назначат други електори, които са по-приятелски настроени към президента. Ширки и Чатфийлд обаче не обещаха подкрепа за Тръмп.

След среща с него, те заявиха, че ще следват закона и нормалния процес, отбелязвайки, че одобрението на резултатите от изборите трябва да стане без заплахи отвън. В същото време законодателите увериха, че фалшификациите ще бъдат разследвани, ако бъдат доказани.

По предварителни данни републиканецът Тръмп загуби изборите в Мичиган от кандидата на демократите Джо Байдън с разлика от около 155 хиляди гласа. Тръмп също така говори и за измама в Джорджия, където резултатите от изборите вече бяха одобрени.

"Има информация за голяма фалшификация на гласове и в Джорджия. Очаквайте!", коментира Тръмп.

По-рано губернаторът на щата Брайън Кемп сертифицира резултатите от изборите, въпреки че призна за "значителни грешки", допуснати по време на гласуването. Той отбеляза, че трябва да сертифицира резултатите в съответствие със закона.

Също така щатският секретар Брад Рафенспергер заяви, че ръчното преброяване потвърждава победата в щата на Джо Байдън, който задминава действащия президент от Републиканската партия Доналд Тръмп само с 13 000 гласа. По този начин Байдън получава всички 16 електори от Джорджия.